Danas se u prostorijama Američkog kutka Beograd završio ciklus radionica Druga srpska misija na Mars. Radionice su organizovane uz pomoc U.S. Embassy Belgrade i Američki kutak Beograd – American Corner Belgrade i u toku njih mladi astronauti kandidati upoznali su se sa planetom Mars, zašto je važno da ljudi naprave prvi korak ka planeti Mars i eventualnom naseljavanju drugih planeta i o programiranju Lego robota. Tokom 12 radionica deca su naučila sve o senzorima i motorima na Lego robotu a potom stečena znanja upotrebila na konkretnim problemima rešavajući misije na površini Marsa u cilju uspostavljanja ljudske kolonije.
Na kraju programa mladim tehničarima podeljene su diplome kao i Mission Patch-evi dizajnirani kao pravi astronautski koje koristi Nasa. Dizajn mission patch-eva je uradio student Visoka škola likovnih i primenjenih umetnosti strukovnih studija Nemanja Djurović. Za dizajn diploma zaslužan je Srdjan Milanović, član Edulab tima.

Avantura se ne zaustavlja ovde. Naši mladi tehničari će imati prilike da se spuste na Mars i u Minecraft Education nastave sa avanturom! Očekujte nešto nesvakidašnje od iduće radionice!